Saveti u vezi prevoza kućnih ljubimaca

Prevoz pasa

Prevoz pasa je najčešći vid prevoza kućnih ljubimaca. Uvek nastojimo da se u toku vožnje pas oseti sigurno i koliko god je moguće slobodno kao na svojoj teritoriji. Uz prisustvo vlasnika na manjim relacijama, gledamo uvek da pas ne bude u kavezu. Transporter ili kavez je ipak neophodan ako je u pitanju prevoz pasa bez vlasnika ili na međunarodnim relacijama.

  • – Kad su pitanju duža putovanja, povedite računa o ishrani, gledajte da vaš pas ima lagan obrok najkasnije dva sata pre početka puta.

  • – Uvek nastojte da vašeg psa, još dok je štene upoznate sa putovanjem u autu, da bi se privikao/privikla.

  • – Molimo Vas da nas obavestite ako je vaš pas mlađi od 3 meseca ili nije primio vakcine protiv parvoviroze i leptospiroze i revakcinu, da bi pripremili posebne uslove bezbednog prevoza za vaše štene.

  • – Molimo Vas da nam naglasite pri zakazivanju vožnje da li vaš pas boluje od neke od sledećih bolesti: štenećak, parvoviroza (mačija kuga), leptospiroza,zarazni hepatitis, besnilo; da bi pripremili posebne uslove bezbednog prevoza vašeg psa.

Prevoz maca

Pri prevozu maca, potrebno je da ljubimac u toku transporta bude u posebnom transporteru. Molimo Vas da nam naglasite da li imate svoj transporter, u suprotnom u toku vožnje će Vam biti obezbeđen isti.

Prevoz ostalih kućnih ljubimaca

U pogledu transporta ostalih kućnih ljubimaca, oni moraju biti u toku prevoza smešteni u odgovarajući kavez ili transporter.

Uživajte zajedno u vožnji sa Pettaxi Luna

+381(0)63 262 999
pettaxiluna@gmail.com
www.pettaxi.rs
0-24h